![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Forumda Ara |
| İLK OKUMA YAZMA -SINIF GÜNLÜĞÜM 2007-2008 ( ARŞİV ) | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
bakııııı
Misafir
|
![]() Konu: OCAK 2. HAFTAGönderim Zamanı: 06-Ocak-2008 Saat 19:30 |
|
ARKADAŞLAR BEN BU HAFTA 5. GURUP SESLERİ VERMEYİ PLANLIYORUM.. ZATEN ARTIK BİÇOĞU VERECEĞİM SESLERİ ÖNCEDEN BİLİYOR.
|
|
|
|
|
sagukund
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2008 Saat 21:38 |
|
Bu hafta '' z'' ve ''ç '' seslerini vereceğim. 20 öğrencimden 17 tanesi akıcı bir şekilde okuyor ve yazıyor. geriye kalan 3 öğrencim de bir haftaya kalmaz okuyacak gibi. Öğrencilerim okuduğına göre sesleri zamana yayarak vermeyi düşünüyorum. sesler belki Şubat sonu biter. |
|
|
|
|
bakııııı
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2008 Saat 15:39 |
|
sagukund hocam öğrenciler akıcı bi şekilde okuduktan sonra sesleri vermeyi neden bu kadar erteliyosunuz anlamadım cidden.. ona harcayacağınız zamanı okuma anlama çalışmalarına ayırabilrsiniz. yada şöyle sorayım sesleri verdikten sonra ne gibi etkinlikler yapıyorsunuzki zamana yaymayı daha doğru buluyorsunuz. benim 40 öğrencim var. 20 tanesi okuyor. bi 10 tanesininde akıcılık kazanmalarını bekliyorum. bu şekilde giderse 2. döneme kalacak 5 6 öğrenci kalacak tahminime göre.. ama nerdeyse günde 1 ses vermeye başladım.. verdiğim seslerle okumanın yanı sıra sürekli dikte yaptırıyorum.
![]() ![]() Düzenleyen burcak - 09-Ocak-2008 Saat 15:40 |
|
|
|
|
sagukund
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2008 Saat 21:35 |
|
burcak hocam; ben her zaman okuma sürecinin yavaş ve etkili olması gerektiğini savunuyorum. öğrenciler çabuk okuyabilir ama ilerki dönemlerde kaliteli bir okuma ve yazma söz konusu olmayabilir. Okuma yazma bir kişinin ömür boyu kullanacağı bir beceridir. Bu becerinin sağlıklı bir şekilde oluşturulması çok önemli. bir hafta yada bir ay erken okutmak ne kazandıracak. Öğrrencileri sıkıntıya sokmaktan başka. Siz diyorsunuz ki ben artık bir günde bir ses veriyorum. Ben ise bir sesi tam olarak kavratmak için bir sürü etkinlik yapıyorum. Bu süreç bazen üç günümü alıyor. Bu etkinlikler daha çok dikte çalışmaları ve okuma etkinlikleri oluyor. önce verdiğim seslerle ilgili bütün heceleri, kelimeleri ve cümleleri dikte ettiriyorum. daha sonra metin okuma çalışmaları yapıtırıyorum. |
|
|
|
|
sagukund
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2008 Saat 21:36 |
|
ayrıca ömürleri okuma anlama çalışmalarıyla geçecek :)
|
|
|
|
|
seliali
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2008 Saat 21:38 |
|
sagukund hocam haklısınız ama bir sesle ilgili bütün hece ve sesleri vermek öğrencileri biraz hazıra kondurmak olmuyor mu,yani görmedikleri kelime ve heceleri de okuyabilmeliler değil mi
|
|
|
|
|
sagukund
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2008 Saat 22:22 |
|
seliali hocam ben bütün hece ve sesleri hazır bir şekilde vermiyorum ki. Ben ben söylüyorum onlar yazıyor. dikte çalışması bittikten sonra ise okuma çalışması yapıyoruz.
|
|
|
|
|
çalova
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2008 Saat 22:22 |
|
sagukund hocam yazdıklarınızı okudum.kesinlikle haklısınız.ama az öğrenciniz kalmış okumaya geçmeyen.bu çok iyi.ben ç sesini verdim en son. ben de çok fazla dikte yaptırıyorum.sesi verdikten sonra hemen sesle ilgili kelimeler yazıp okuyoruz. 31 kişiden 23 kişi okuyabiliyor.tabi bunların içlerinde çok yavaş okuyan da var.4 kişi bazen iyi olmasa bile okuyor ama diktelerde kötüler biraz.geriye kalan 4 kişi ise ne kadar onlarla çok ilgilenmeme rağmen bi gelişme yok. diktelerde berbatlar zaten. umarım 2. dönem herşeyi hallederiz.
|
|
|
|
|
yazelam
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2008 Saat 22:40 |
|
Arkadaşlar benim 32 öğrencim var bunlardan 24 heceleyerek okuyor.ve bu 24 kişi bir aydan beri okumaya geçtikleri halde hala çok yavaş okuyorlar (heceleyerek okuyorlar) ş harfine geldim çok umutsuzum. Dikte yaptırdım heceleyerek okuyanlardan bir çoğu eksikliklere rağmen yzdı ama okumaları çok kötü.
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|